koor 2015
koor 2016

Wachet auf, ruft uns die Stimme (BWV 140) - J.S.Bach


Is een religieuze cantate geschreven door Johann Sebastian Bach. Zij werd voor het eerst uitgevoerd op 25 november 1731 in de Thomaskerk te Leipzig (in het kerkelijk jaar de 27e en laatste zondag na Trinitatis).

Deze cantate behoort tot de vijfde en laatste cantatejaargang. De cantate is gebaseerd op het koraal Wachet auf, ruft uns die Stimme (1599) met tekst en melodie van Philipp Nicolai (1556-1608). De drie strofen zijn letterlijk overgenomen in deel 1, 4 en 7 van de cantate.

Omdat de koralen van oudsher bedoeld waren als muziek die ten gehore werd gebracht tijdens de eucharistie, vormt de tekst van elke strofe, mits gecentreerd afgedrukt, een wijnkelk.Onderstaande mp3-bestanden (digitale geluidsbestanden) kunnen worden afgespeeld of gedownload voor repetitiedoeleinden.

Als je de oefenbestanden online wilt beluisteren, klik je er gewoon op. Wil je ze downloaden naar je computer, zodat je offline kunt luisteren, dan klik je met je rechter muisknop op mp3 en kies je de optie 'doel (of link) opslaan als'.

Wachet auf, ruft uns die Stimme (BWV 140) - J.S. Bach - AlT


Wachet auf, ruft uns die Stimme (BWV 140) - J.S. Bach - SOPRAAN


Wachet auf, ruft uns die Stimme (BWV 140) - J.S. Bach - TENOR


Wachet auf, ruft uns die Stimme (BWV 140) - J.S. Bach - BAS